Близо 300 участници посреща десетият юбилеен конкурс ''С песен и обич творим добро“ в Пловдив

Близо 300 участници посреща десетия юбилеен международен конкурс ""С песен и обич творим добро“ в Пловдив
Близо 300 участници посреща десетия юбилеен международен конкурс ""С песен и обич творим добро“ в Пловдив
Близо 300 участници посреща десетият юбилеен конкурс ""С песен и обич творим добро“ в Пловдив
94892
Близо 300 участници посреща десетият юбилеен конкурс ""С песен и обич творим добро“ в Пловдив
  • Близо 300 участници посреща десетият юбилеен конкурс ""С песен и обич творим добро“ в Пловдив
Над 270 участника ще събере десетото юбилейно издание на тридневния международен конкурс за детско-юношеско творчество ''С песен и обич творим добро“, който започва днес в Пловдив. Събитието е организирано отново от ДВФ “Омайниче“, Община Пловдив и Военен клуб – Пловдив. „Главният виновник“  за случването на конкурса е Таня Орманова -  създател и ръководител на детската вокална формация.
 
''С песен и обич творим добро“ ще даде сцена за изява на смели, млади таланти до 19-годишна възраст от цялата страна в красивия и древен Пловдив, избран за Европейска столица на културата през 2019 г. Куп грамоти, медали, награди и подаръци очакват всички участници и художествени ръководители, а за лауреатите са предвидени дипломи, плакети и парични награди", разказа Орманова.
 
Тази година конкурсът е посветен на 10 години от създаването на вокална група „Бон Мин“ при Комплекса за социални услуги "Олга Скобелева". На тържествения концерт, който ще се състои тази вечер от 19 часа, ще участват младежи, които са във вокалната формация от създаването й от Мария Топчиева.

Удоволствието да присъждат наградите ще имат отбрано детско жури от ДВФ “Омайниче“ и професионално, безпристрастно и отдадено на децата и песента жури в състав - Ваня Костова, Мими Иванова и Невена Пейкова.
 
Конкурсната програма ще продължи три дни, а заключителният концерт и връчването на наградите ще е в неделя, 15 октомври, от 17 часа.

Военен клуб – Пловдив очаква всички участници и гости на конкурса. Входът е свободен.

Още за конкурса можете да чуете в звуковия файл