/ Фейсбук
Възпитаниците от класовете по ударни инструменти при НУМТИ „Добрин Петков“ в Пловдив организират Благотворителен концерт за събиране на средства за закупуване на музикални инструменти, необходими за продължаване на тяхното професионалното обучение и развиване творческите им способности.

Откриха барелеф на Джон Ленън в пловдивското музикално училище (СНИМКИ)

Учениците от 7-ми до 11-ти клас са подготвили атрактивна програма, която ще представят на концерта в Аулата на музикалното училище на 20ти май от 17:30 часа.

Няколко дни по-рано - на 15-ти май от 17:30 часа в същата зала най-малките инструменталисти от 1-ви -до 4-ти клас ще покажат своите умения в благотворителен концерт за роднини и приятели.

Инициативата за събиране на средства за закупуване на нови музикални инструменти е подкрепена от Държавна опера-Пловдив и НПО "Академия за музикална просвета", участващи в популяризирането на кампанията сред обществеността.

Любимият образ на децата, обаятелният домакин в света на музиката - ГОСПОЖА ОПЕРА ще бъде ВОДЕЩ на благотворителния концерт на 20ти май. С нейно съдействие ще бъдат събирани средства от всички желаещи да подкрепят на място каузата на учениците.