Бившият председател на Адвокатския съвет: Славчо Атанасов трябва да бъде заличен дисциплинарно като адвокат
Бившият председател на Адвокатския съвет: Славчо Атанасов трябва да бъде заличен дисциплинарно като адвокат / netinfo
Славчо Атанасов е нарушил Закона за адвокатурата, съвместявайки адвокатска практика с трудово правоотношение като районен кмет на Тракия, и трябва да бъде заличен дисциплинарно от адвокатския регистър, заяви пред Дарик бившият председател на Адвокатския съвет Емилия Недева. Припомням, че миналата седмица и Районна прокуратура обазува проверка по казуса, за да установи дали кандидатът за кмет е погазил законите.

Проверка на адвокат Недева е установила, че до този момент Славчо Атанасов е плащал редовно месечния членски внос в колегията, от която би следвало сам да е поискал отписване при встъпването му в трудово правоотношение с община Пловдив. Тя опроверга твърденията, че Атанасов е подал такава молба, но тя не е била разгледана. “Това съвпада с моя мандат като председател на Адвокатски съвет – Пловдив и съм категорична, че такава молба не е внасяна и завеждана до края на 2004 г, когато изтече законовия срок действащите адвокати да декларират конфликт на интереси и да поискат отписване от адвокатския регистър”, подчерта Недева.

Тя изрази възмущение, че на Адвокатската колегия се прехвърлят проблемите, които решават помежду си опонентите за кметския стол.

Адвокат Недева е категорична, че неподаването на такава декларация е откровено неспазване на закона и ръководството на Адвокатската колегия трябва да заличи дисциплинарно Атанасов като действащ адвокат.

Подробности чуйте в звуковия файл: