Битка Захари Георгиев – Илия Баташки за лидерството в БСП
Битка Захари Георгиев – Илия Баташки за лидерството в БСП / netinfo
Оспорвана битка за председателския пост в градската организация на БСП се очертава между настоящия лидер на социалистите Захари Георгиев и изпълнителния директор на Университетска болница доц. Илия Баташки, съобщиха активисти. Според тях за пръв път от години Захари Георгиев ще има силна конкуренция в лицето на медицинския шеф, чийто договор за управление на най-голямата болница в Южна България изтича през февруари. Отчетно-изборната конференция на червените в събота е първата от 18 години насам, която те провеждат като управляващата града партия, след като замениха ГЕРБ като коалиционен партньор на ВМРО.

Не се плаша от конкуренция, 4 пъти съм се явявал на партиен избор, включително и на вот на доверие, поискан от мен, коментира Захари Георгиев.

Ще участвам в състезанието, пък каквото решат членовете на организацията, каза Баташки. Той не даде еднозначен отговор дали ще напусне директорския пост, ако бъде избран за партиен лидер. Това решава министерството, отклони въпроса доцент Баташки.

Общо седем са номинираните за градски председател за отчетно-изборната конференция в събота. Председателят на групата съветници Николай Радев и народният представител Атанаска Тенева обаче са декларирали, че няма да участват в надпреварата. Останалите кандидатури са на областния управител Тодор Петков, на Костадин Арнаудов и на директора на доц. Георги Йорданов.

В работата на форума, който ще се проведе в панаира, ще участват 256 делегати от шестте района на града. Предвижда се обсъждане и приемане на отчетните доклади за дейността на Градския съвет, Градската контролна комисия и Групата общински съветници през мандата 2005-2008. В новия състав на Градския съвет да влязат 71 членове, предлага снощният пленум на БСП.

БСП – Пловдив ще има 26 делегати на 47-я конгрес на 22 и 23 ноември в София.