Безплатни идеи и съвети за първи стъпки в бизнеса
Безплатни идеи и съвети за първи стъпки в бизнеса / JCI

Безплатен семинар за „Първи стъпки в бизнеса“ се провежда днес в Пловдив по идея на най-голямата неправителствена младежка организация в света Junior Chamber International (JCI), която има представителство и тук.

Събитието събра близо 200 студенти и млади хора в Аулата на Технически университет – Пловдив.

Педприемачи и професионалисти от различни сфери представят различните възможности и предизвикателства по пътя на стартирането на собствен бизнес.  Лекторите са успели в своята сфера професионалисти, които чрез практически съвети и личния си опит, могат да мотивират  всеки, който прохожда в бизнеса или има желание да започне нов.

Сред лекторите на „Първи стъпки в бизнеса“ днес са  Георги Държанлиев - основател на pravatami.bg,  който участва засилено в проекти, засягащи човешките права. Инициативата “120 000.bg“ е най-големият му принос за предприемаческата екосистема в страната. Държанлиев е носител на Грамота “Джон Атанасов“ за проекти с голям обществен принос и е сред отличените млади българи в конкурса “40 до 40“ на Дарик радио.

Собственикът на една от първите родни компании, които разработват приложения за Facebook - Ивайло Христов – също е сред лекторите на семинара. Той е носител на наградата в конкурса за млади мениджъри и предприемачи Next Generation. Клиенти на компанията му са гиганти като Nike, Ikea, Toyota и Seat.

За първи път студентите и участниците  в срещата ще могат да задават и своите въпроси, свързани със създаването на собствени информационни сайтове и страници в интернет пространството. Как да решим кога сме готови да имаме собствена медия, как да финансираме един медиен проект и можем ли да отстояваме независимостта си в информационната журналистика? A  възможно ли хобито ни да се превърне в добър бизнес? На тези и още въпроси може да даде отговор дългогодишният главен редактор на Българското Национално Дарик радио в Пловдив Лалка Златанова, която е и регионален представител на  най-голямата интернет компания в България Net info.

Симеон Прусийски има 7 годишен опит като back-end програмист. През това време е работил по различни проекти от прости корпоративни сайтове до системи за онлайн хазарт и SaaS платформи. През последните 2 години се фокусира върху ръководенето на проекти и организиране на работния процес. Основател на Webrika Academy – първата IT академия в Плевен и съосновател на дигиталната агенция Startup Masters. Взима активно участие в конференции и семинари като лектор и ментор.

Може ли да тръгнем от нулата и да станем едни от най-успешните в бранша, в който сме избрали да развиваме собствения си бизнес? Отговорите на тези въпроси аудиторията ще очаква от Константин Василев, който е магистър по „Международна Търговия” и собственик на Паркети „ЛИА ДИЗАЙН”. Той успява умело да съчетае наученото през годините в университета с практиката, като  представител на едни от най-сериозните европейскки производители на подови настилки – естествен и ламиниран паркет, винилови настилки както и на стенни облицовки.