БДЖ с предварителна продажба на билети до морето
БДЖ с предварителна продажба на билети до морето / Sofia Photo Agency, архив

20 дни преди началото на летния сезон започва продажбата на билети за влаковете до морето, съобщават от БДЖ.

Националният железопътен превозвач предлага тази услуга от днес, като целта е предоставяне на по-голямо удобство на клиентите, пътуващи с влак през лятото до Варна и Бургас.

Обичайният срок за предварителната продажба на билети е 5 дни, но БДЖ има практиката да удължава този срок през летните месеци. По този начин се дава възможност на пътниците да планират предварително своите пътувания, както и да резервират места и да закупят билет за предпочитания от тях влак преди самото пътуване.

Предварителна продажба на билети и резервации за седящи места ще се извършва във всички железопътни гари и бюра в страната.

На пътниците, които желаят да пътуват в спален или кушет вагон, е предоставена възможност да закупят спално място 30 дни преди датата на пътуване. Срокът за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.

Клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да получат информация за свободните места във влаковете от служителите на билетните каси в железопътните гари и бюра в страната. Телефоните за връзка с билетните каси в гарите и бюрата са посочени на официалната интернет страница на националния железопътен превозвач (www.bdz.bg).