Апелативната комисия върна трите точки на Ботев
Апелативната комисия върна трите точки на Ботев / netinfo
Апелативната комисия към БФС отмени изцяло наказанието на Ботев Пловдив наложено преди седмица от Дисциплинарната комисия за расистките лозунги по време на мача с Левски.

Така отпадна отнемането на три точки на „канарчетата”, глобата от 37 хиляди лева и единият мач без публика. Решението на Апелативната комисия се позовава на няколко точки от Дисциплинарния правилник. Първата е по член 52 алинея 4, която гласи: „След като едно решение бъде постановено, ДК не може да го отнема или изменя”. Дисциплинарната комисия вече бе постановила наказание след мача Левски – Ботев и то бе 1000 лева глоба за „канарчетата”.

Освен това, според нормативните документи, комисията към УЕФА – FARE и КОС не могат да сезират Дисциплинарната комисия на БФС.

„Изключително сме доволни от решението. Бяхме сигурни в нашата победа. От FARE дори не е било официален документ, а имейл без подпис и печат. Заседанието продължи около час. Ние представихме доказателства, че сме правата страна. Колкото до вчерашното наказание още днес ще го обжалваме в Спортния съд в Лозана и има малък шанс още мачът с Беласица да е с публика. Искаме публиката да ни подкрепи”, коментира изпълнителният директор на „канарчетата” Боби Димитров.