Ансамбъл РОДОПА
Ансамбъл РОДОПА / netinfo
Формацията от Смолян с три приза от Годишните фолклорни награди
На официална церемония в Пазарджик бяха връчени три награди на ФА „Родопа”. На Годишните фолклорни награди формацията от Смолян грабна призовете Ансамбъл на годината, Постановка на годината и Хореограф на годината. 

Сийка Василева
е главен хореограф на музикално-танцовия спектакъл „Невястата”, която беше удостоена с престижната награда. В хореографията на постановката са участвали също Спас Стойнев и Стефка Барбудова. Композитор е Николай Балабанов, а режисьор и сценарист е Адриан Петров, който е и главен художествен ръководител на ансамбъла.

Отличията бяха връчени на четвъртото издание на Годишните фолклорни награди, които бяха посветени на 80-годишнината от рождението на Надка Караджова.

Ансамбъл РОДОПА
netinfo

Годишните фолклорни награди се провеждат всяка година в различен град на България. Te са оценка за майсторството на изпълнителите в областта на народното творчество. Целта е дa сe представи и популяризира фолклорното богатство на страната ни.

Ансамбъл "Родопа" ще изнесе коледен концерт, който ще се проведе на 14 декември /четвъртък/ от 19:00 часа в Родопския драматичен театър. Входът е безплатен.