съд присъда
съд присъда / ThinkStock/Getty Images
33-годишен изнасилвач е получил 19-тата присъда в досието си по обвинителен акт на Районната прокуратура в Пазарджик, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив. Илия А. е обвинен, че се е съвкупил с възрастна жена, като я е привел в безпомощно състояние и деянието е при условия на опасен рецидив. Районният съд в Пазарджик му е наложил 6 години затвор при първоначален строг режим.

Престъплението е извършено на 11 юли тази година. Илия гостувал в къщата на пострадалата 51-годишна в село Черногорово. Там били и нейни близки, като всички пили алкохол. Около 3,00 през нощта гостът влязъл при домакинята през прозореца, настанил се в кревата й и я изнасилил.

Разследват млад финансов измамник за пране на пари

Близките на жертвата се събудили от виковете й за помощ. Подгонили насилника, но не успели да го хванат. По-късно той е задържан от полицията. Взета му е постоянна мярка „задържане под стража“ и към момента е в затвора.

В досието си 33-годишният мъж има още 18 по-стари присъди за престъпления против собствеността. Изтърпявал е наказания „лишаване от свобода“, като за последно е излязъл от затвора на 29 март миналата година.

19-тата му присъда не е окончателна, може да бъде обжалвана или протестирана пред Окръжния съд в Пазарджик.