пари
пари / netinfo
30-годишният мъж завлякал фирмата си с 400 бона
Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за пране на пари и измама, извършена от длъжностно лице в „Грабо медия”АД, която е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

В резултат на подаден миналата седмица сигнал от служители на въпросната фирма, по него са предприети незабавни действия от отдел „Икономическа полиция“.

Към момента 30-годишен мъж от Пловдив е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода август 2016 – септември 2017 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице – експерт маркетинг към „Грабо медия”, в кръга на службата си е възбудил и поддържал заблуждение у други служители на същото дружество, като е причинил имотна вреда в особено големи размери – близо 400 000 лева.

Осъдиха обвинен в убийство на доживотен затвор при специален режим

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража” от 30 септември.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което до момента мъжът е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 10 години, както и конфискация на до една втора от имуществото на виновния.

Разследването продължава активно и за доказване на престъпната дейност на обвиняемия по пране на парите, придобити посредством извършената измама.