Кирил Маричков
Кирил Маричков / netinfo
Тази година е най-мащабното издание на "Sounds of the Ages"
Щурците
94003
Щурците
  • Щурците
Концерт на легендарната група „Щурците“ ще открие тазгодишното издание на Есенния салон на изкуствата, съобщи един от организаторите – радиоводещият Васил Върбанов. Събитието е на 3 септември на Античния театър. Рок музикантите се качват на сцената по повод 50-годишнината от съществуването си.

Билетите, които ще са в три ценови категории, се пускат за продажба от утре. Кирил Маричков, Валди Тотев и Георги Марков ще пеят и свирят с гост китаристите Иван Лечев, Славчо Тодоров и Петър Георгиев-Пешето. В няколко песни групата пак ще свири в съпровод на автентичния китарен звук на незабравимия Петър Гюзелев, чийто жив образ на големия екран ще предизвика силни емоции.   

Седмото издание на утвърдилия се вече фестивал Sounds of the Ages ще се проведе тази година в още по-голям мащаб. На 3 юли испанската група PLACEBO ще свири в Пловдив (отново на Античния) в една незабравима вечер, част от световното турне „20 години PLACEBO“. Те се завръщат у нас цели 7 години след последния си концерт тук, при това със специално шоу с мега звук, светлини и екрани. Първи на сцената ще излязат BABYFACE CLAN, които ще изсвирят за първи път и най-нови песни.

Наесен следват концертите на David Townsend – 22 септември, който ще е съвместно с оркестъра на Държавна опера – Пловдив и традиционно под диригентството на Левон Манукян, Manfred Mann's Earth Band на 23 септември и Marillion на 24 септември.

За концерта на David Townsend вече има закупени над 2000 билета от чужденци, като 200 от тях са от Австралия.

На 22, 23 и 24 септември ще се проведе и първото издание на "Wine of the Ages". Фестът ще е във Военния клуб, където над 35 български винопроизводители ще представят за българи и чужденци над 2000 винени бранда. 

Чуйте и от приложеното аудио.