/ Искра Койчева, Дарик Пловдив
С 200 000 лева Общината подпомага модернизацията на учебния процес
200 000 лева от Бюджет 2018 са осигурени за модернизация на учебния процес и закупуване на технически средства в пловдивските училища. Това подчерта кметът Иван Тотев по време на посещението си заедно със заместника си Стефан Стоянов в основно училище „Яне Сандански“ в града на тепетата. Учениците се учат да си служат с 3D очила за виртуална реалност и правят своите първи стъпки по програмиране.
 

3D очила пренасят ученици от пловдивско училище в галерии и музеи
Искра Койчева, Дарик Пловдив


„Иновацията осигурява на децата пренасяне в друга реалност в предметите по „Човека и природата“, „Физика“, „Астрономия“, по „Биология“ и „География“. Учениците от 5 клас нагоре могат да попаднат в галерия и музей и да разгледат различните експонати например. Така децата са по-мотивирани за учебния процес“, разказа директорът Маргарита Бозова.

Община Пловдив подпомага не от сега училищата в закупуването на съвременни технологични средства, специализирано оборудване на кабинети и  въвеждането в употреба на т. нар. „облачни“ технологии и платформи. По този начин учебният процес става не само по-дигитализиран, но и по-интересен, коментира градоначалникът.

С шествие и общоградски ритуал отбелязваме Деня на будителите

34 са общински училища, които са кандидатствали по програмата. Общо инвестираните средства от Община Пловдив и самите училища са над 350 000 лв. С тях са закупени 268 лаптопа, 17 таблета, 37 интерактивни дъски, 76 мултимедии, оборудвани са един кабинет по физика и биология, лицензи за образователен софтуер, очила за виртуална реалност, таблети и активиране на облачната технология G suit for Education в 8 училища.