/ ОДМВР-Пазарджик
35 стажанти от структурите на Дирекция „Жандармерия“ в страната положиха клетва за спазване на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР.

ОДМВР-Пазарджик

Тържествената церемония се проведе днес в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР. На нея присъстваха  ректорът на АМВР старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев и неговият заместник комисар доц. д-р Добромир Доков, комисар Петър Антиев – заместник директор на Дирекция „Жандармерия“, комисар Борис Танев – директор на ЗЖУ-София, комисар Красимир Иванов – директор на ЦСПП-Казанлък и комисар Иван Дончев – началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Пазарджик.

ОДМВР-Пазарджик

Сред официалните гости беше и народният представител Маноил Манев – член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. В двора на полицейския център дойдоха много родители, близки и приятели на завършващите стажанти.

ОДМВР-Пазарджик

ОДМВР-Пазарджик

С днешната церемония се приключва 6-месечната първоначална полицейска подготовка на стажантите. През това време те получиха познания по общи и специализирани дисциплини: правна, тактическа, стрелкова, криминалистическа и психологическа подготовка, полицейска лична защита, оказване на долекарска помощ. След успешното завършване на курса в Пазарджик те придобиват статут на пълноправни полицаи и ще изпълняват своите задачи в структурите на Дирекция „Жандармерия, в Зоналните жандармерийски управления в столицата и Горна Оряховица.

ОДМВР-Пазарджик

За постигнатите високи резултати в учебната дейност стажантите, завършили с отличен успех, бяха наградени от старши комисар Неделчо Стойчев и от директора на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков. Първенец на випуска е стажант Веселин Маринов от столичното жандармерийско управление.

ОДМВР-Пазарджик

Празничен водосвет за здраве и успех отслужиха свещеници от Пазарджишката духовна околия начело с Константийски епископ Яков.      

ОДМВР-Пазарджик