30% по-малко данъчни декларации от миналата година
30% по-малко данъчни декларации от миналата година / netinfo
Около 20000 жители на Пловдивска област не са подали все още данъчни декларации за доходите си през миналата година извън трудовите договори, съобщи директорът на дирекция “Обслужване” в НАП - Пловдив Ася Попхристева. Срокът за подаването и за плащането на декларираната за довнасяне сума изтича утре. Приходната администрация очаква намаление до 30% на подадените формуляри заради възможността до края на декември 2007 възстановяването на данъка от подоходното облагане да става при работодателите. Въпреки това обаче подадените до момента 58000 декларации са далеч от очакваните 80000.

Офисите на НАП на ул. "Скопие" и на ул. "Победа" ще работят днес и утре без почивка и до изчерпване на чакащите, увери Попхристева. Декларациите могат да се подават и в 21 пощенски клона, където са монтирани и пощенски кутии. Санкцията за неподадена навреме декларация е до 500 лева. По Интернет декларации се подават до полунощ утре. През мрежата доходите си с електронен подпис вече са отчели 1 400, които ще ползват 5% отстъпка. 

 

От НАП напомнят, че утре, когато изтича срокът за безлихвено доплащане на миналогодишните данъци обслужващата плащанията банка работи до обяд.