Откриване Пловдив 2019
Откриване Пловдив 2019 / netinfo
Октриване на Пловдив 2019
99509
Октриване на Пловдив 2019
  • Октриване на Пловдив 2019
25-метрова кула ще бъде поставена на централния пловдивски булевард „Цар Борис Трети Обединител“ за откриващото събитие на „Европейска столица на културата“ на 12 януари, другата година. От там ще се произнесат официалните слова, ще се изнесат редица концерти.  

Увеличиха бюджета на „Пловдив 2019“ с 3 милиона лева

Както Дарик нееднократно ви съобщи, откриващата церемония ще "глътне" над 2 милиона лева. Предвижда се чрез музика и видео да бъдат представени образи, места, обекти, артефакти и символи от многохилядната история на най-древния жив град на Европа.

Самият бул. "Цар Борис Трети Обединител" ще бъде затворен още на 27 декември. 

Представят културната програма за догодина, Пловдив е ЕСК

Участие в откриващото събитие ще вземат над 1000 доброволци, представители на различните етнически групи в града, както и пловдивските хорове. За финал е предвидена грандиозна заря.

Галерии, църкви, театри, доброволци, организации и други са поканени да участват в изложби или малки събития, свързани с основата тема. Идеята е хората, разхождайки се, да усетят многоцветната култура на Пловдив.

Разкриват основните акценти от програмата на "Пловдив - ЕСК 2019"

Участието на гражданите ще бъде основната цел на темата „Всички ние сме цветове“.  Хората ще носят „гривни на приятелството“, които ще бъдат изработени преди това от училищата и детските градини в Пловдив
 
Очакванията са да присъстват над 80 000 души.

Още чуйте в звуковия файл.