НАП проверки
НАП проверки / БГНЕС, архив
От началото на месец август Териториална дирекция на НАП Пловдив стартира масирани проверки по централните търговски улици на града. Те имат за цел да установят отчитат ли търговците реално оборотите си и се извършват както в делничните, така и през почивните дни в и след установеното за администрацията работно време.
 
До момента щателно са проверени 40 обекта, а в 25 от тях са установени нарушения. Най-честите са неиздаване на фискален бон или установяване на разлика между касовата наличност и отчетените на фискалното устройство продажби, липса на реквизити във фискален бон (брой, количество и вид на продажбата), липса на необходимите документи и други.
 
От началото на акцията по централните търговски улици на гр. Пловдив са издадени 15 заповеди за запечатване на обект. Пловдивските данъчни са поставили на 24-часово наблюдение, фискалните устройства на най-рисковите обекти, чрез изградената дистанционна връзка с НАП. Под непрекъснато наблюдение са и част от обектите, които скоро са сменили собствениците си.
 
„Централната градска част на гр. Пловдив е мястото, което е най-посещавано от гостите на града. НАП няма да допусне нарушения на данъчно-осигурителните закони и некоректно отношение към клиентите. Контролните действия се прилагат и ще се прилагат, към всички независимо от дейността, която развиват от хотели и ресторанти до малки търговски  обекти“ коментира акцията г-н Венелин Найденов, директор на ТД на НАП Пловдив.
 
От НАП информират, че акцията е безсрочна, а сигнали за неиздаване на касови бележки и други данъчни нарушения могат да се подават на телефон 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.