арест затвор
арест затвор / ThinkStock/Getty Images
На 12 години лишаване от свобода е осъден  57-годишен мъж, убил след зверски побой свой приятел в гората над с. Давидково, общ. Баните. Присъдата е на  Окръжния съд  Смолян.

Припомняме, че деянието бе извършено на 8 август м.г.Тогава  А.Н. умъртвил 51-годишен мъж чрез нанасяне на множество удари с крака и ръце по главата и тялото, вдигане и хвърляне на земята, стъпване с крак в областта на шията. Убийството е извършено по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост.

Делото бе разгледано в едно съдебно заседание с проведено съкратено съдебно следствие. Подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обвинителния акт.  

А.Н. бил нает за работа в дърводобива и бил взел пострадалия да му помага. Двамата живеели в едно бунгало в землището на с. Давидково. На 8 август А.Н. се върнал на работа след кратко отсъствие и потърсил пострадалия. Намерил го на близка поляна. Жертвата била употребила алкохол. А.Н. го попитал: „Къде ми е конят, къде ми е кошума, къде ги даде?“. Тъй като пострадалият не му отговорил, А.Н. се ядосал и започнал да го удря и рита по гърдите и главата и да вика, като това се случило няколко пъти. По-късно била повикана Спешна помощ и лекарите констатирали смъртта на пострадалия.
По делото са били разпитани свидетели, представени заключения на експертизи, иззети веществени доказателства и др.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Пловдив.