10 автобуса с обиколни маршрути, затварят „Руски” след вечерния пик
10 автобуса с обиколни маршрути, затварят „Руски” след вечерния пик / netinfo
Автобусите с номера 6, 12, 16, 18 и 116 продължават да се движат и днес по западното платно на бул. "Руски", въпреки че според шефа на общинския транспортен отдел Никола Янакиев от тази сутрин трябваше да с обиколен маршрут през бул. ”Васил Априлов” заради предстоящото в 19.30 часа затваряне на „Руски” в отсечката му от улица "Волга" до Търговската гимназия.

От 8.30 часа са затворени част от ул. „Юндола”, включително и обръщалото на автобусите там, както и участъка на бул. „Копривщица” от железопътния мост до обръщалото на ул. „Младежка”. По тези отсечки ще се сменят водопроводи съответно до 23 февруари и 6 март.

Два пъти ще се променят маршрутите на №12, 26 и 29 в периода между 12 и 23 февруари. До 20 февруари, когато ще е разкопано обръщалото на ул. „Юндола”, трите автобуса ще минават по ул. „Хаджи Димитър”, по „Царевец”, и с ляв завой по Пещерско шосе, отново наляво по „Орфей”, пак наляво по „Юндола”, по ул. „Солунска” и оттам надясно по „Царевец” ще излизат отново на „Хаджи Димитър”. След 20 февруари същите три линии – №12, 26 и 29, след Пещерско шосе ще свиват по „Белица” към обръщалото на последна спирка, а в обратна посока ще излизат от него пак по ул. „Юндола”.

Линии 15 и 37 ще минават временно от 12 до 23 февруари по Пещерско шосе, ще завиват наляво по ул. „Орфей” и от там пак с ляв завой ще минават по „Юндола”, „Солунска” и отново по „Царевец”.

Това са само първите етапи на ремонтите. От 13 март ще се затваря и останалата част от западното платно на „Руски” – от Търговската гимназия до колелото на Централна гара. Ще продължи и работата по следващите отсечки на „Копривщица”, което ще наложи промяна и в маршрутите на №5 и 22. По възловите кръстовища ще се работи само в почивните дни, когато движението не е натоварено.