Жена e в болница с опасност за живота след катастрофа, друга е с изгаряния след инцидент
Жена e в болница с опасност за живота след катастрофа, друга е с изгаряния след инцидент / DarikNews

70-годишна плевенчанка e приета с опасност за живота след катастрофа в Спешното отделение на УМБАЛ "Д-р Георги Странски", съобщават от пресцентъра на здравното заведение. Извършени са всички необходими изследвания и пострадалата е приведена за лечение в Отделението по гръдна хирургия.

Жената е ранена при катастрофа, станала тази сутрин около 8.00 часа на изхода на Плевен по пътя за Русе, на прелеза в района на село Гривица, уточняват от полицията. Ударили са се челно два леки автомобила - "Опел Астра" и "Форд Мондео". При същата катастрофа е пострадал и мъж на 54 години, който е пътувал на задната седалка в другата кола без предпазен колан. Приет е в СПО с мозъчна контузия и са му направени всички необходими изследвания. Той ще бъде приведен за лечение в Клиниката по неврохирургия.

41-годишна жена от Луковит е приета с изгаряния в СПО в 22.55 часа снощи. Тя е пострадала, след като е гръмнала водната риза на камината с твърдо гориво в дома й. Жената е била с до 20% повърхностни изгаряния по кожата. След първичната хирургична обработка на раните й е приведена за лечение в Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия. 

Шест часа вчера екип на СПО се е борил за живота на 53-годишен плевенчанин. Пациентът е докаран в 16.00 часа с кардиологичен шок от екип на Центъра за спешна медицинска помощ. След адекватните действия на медиците е приведен за лечение в Клиниката по кардиология и ревматология.

За изминалите 24 часа (до тази сутрин) през Спешното приемно отделение са преминали 30 пациенти.