Защо магнитите дават здраве...
Защо магнитите дават здраве... / Личен архив
Как магнитите дават здраве...
23268
Как магнитите дават здраве...
  • Как магнитите дават здраве...

Магнитотерапията е позната в лечението и възстановяването от хиляди години. Много от древните цивилизации са използвали лечебните свойства на магнитите и съществуват немалко писмени и исторически доказателства затова. Сред тях са египтяните, индийците, арабите, гърците и евреите.

В наши дни за лечение и профилактика използваме т.нар. неодимови магнити, които са по-малки и по-здрави от другите видове магнити, като същевременно запазват магнетичните си свойства в продължение на хиляди години. Те са постоянни магнити, направени от сплав на неодим, желязо и бор. Никога не трябва да забравяме, че лечението с магнити, е съпътваща терапия, подчертава специалист по акупунктура и физиотерапевт д-р Венелин Кьосев. 

Тя може да повлияе редица състояния, но не бива да гледаме на магнитотерапията като на панацея. Все пак, лечението с магнити може да повлияе на изчистване на токсичните и ненужните вещества от кръвта и да ускори оздравителните процеси при счупвания на кости, категоричен е д-р Кьосев.

С магнитна терапия можем да намалим болките в гърба, главата, мигрената, зъбите, менструалните болки. Нещо много любопитно - магнитотерапията оказва благоприятно действие и върху сексуалността и плодовитостта при мъжете. Какво още знаем за силата на магнита и неговото приложение в съвременната медицина разказва д-р Венелин Кьосев. / чуй интервюто в звуковия файл/