Започват консултациите с партиите за структурирането на РИК
Започват консултациите с партиите за структурирането на РИК / archive.dariknews

Според решение на ЦИК от 23 март 2014 г. срокът за консултациите с политическите партии във връзка със структурирането на РИК беше определен от 25 до 30 март 2014 г включително.

В консултациите, които започват в 11:00 часа на 25 март в Заседателната зала на Областна администрация ще участват представители на парламентарно представените партии и коалиции - ПП"ГЕРБ", Коалиция от партии "Коалиция за България", ПП"ДПС" , ПП"АТАКА", както и представители на партиите и коалициите, които не са парламентарно представени, но имат избрани членове в Европейския парламент - ПП"НДСВ" и КП"Синята коалиция".

От пресцентъра на Областна администрация - Плевен поясниха, че при тяхно желание, в консултациите могат да участват и други партии, които не са парламентарно представени.

Районната избирателна комисия се състои от председател, двама заместници, секретар и членове. В районите с до 9 мандата комисията се състои от 13 + 2 членове. От тях по 5 от „ПП"ГЕРБ" и КП"Коалиция за България", двама от ПП"ДПС", един от „Атака". Двамата членове са от ПП"НДСВ" и КП"Синята коалиция".

Представителите на партиите и коалициите, които участват в консултациите, трябва да представят писмени предложения за състава на РИК и нейното ръководство, както и списък с предложения за резервни членове.