/ dariknews.bg
На 2 януари е образувано полицейско производство за престъпление по чл.129, ал.1 от НК. Инцидентът е станал в село Ореховица. В полицията в Долна Митрополия бил получен сигнал за възникнал скандал и побой на 2 януари, в 15:35 часа. На мястото незабавно е изпратен полицейски екип, който предприел действия за изясняване на случилото се.

Установени са пострадали след сбиването - четирима мъже от селото - 20-годишен, 23-годишен, 25-годишен и 18-годишен. Те са закарани в ЦСМП към УМБАЛ - Плевен за оказване на медицинска помощ с различни травми – разкъсно-контузни рани по тялото, фрактура на китката на ръката.

Побойници от село Мечка пребиха четирима при скандал в с. Ореховица

Най-сериозно е пострадал 25-годишен, който е настанен за лечение с черепно-мозъчна травма в отделение по Неврохирургия. Другите трима са освободени за домашно лечение.

След разпити на свидетели е изяснено, че мъже от село Мечка с два автомобила - "Рено Сценик" и "Фолксваген Венто", са дошли в село Ореховица и са нанесли побой на местните жители. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че извършители на деянието са 37-годишен и 21-годишен, от село Мечка.

На 5 януари с постановление на прокурор в РП-Плевен  лицата са задържани за срок от 72 часа. На 8 януари от Районен съд е взета мярка за неотклонение " задържане под стража".