Закърпиха покрива на Съгласие, библиотеката отново работи
Закърпиха покрива на Съгласие, библиотеката отново работи / netinfo

Над 20 000 лева са вложени в ремонтни дейности по сградата на най-голямото плевенско Читалище “Съгласие”, съобщи секретарят на читалището Маргарита Лазарова.

Приключил е частичният ремонт на покрива, поет като ангажимент от страна на Община Плевен. В него са инвестирани около 15 000 лева. Със собствени средства на читалището, около 1200 лева, в момента се подменят улуците на сградата.

Отремонтирана е и залата за танци, където са вложени 3000 лв. Също със собствени средства са направени и нововъведения по отоплителната инсталация, която до момента не беше пригодена за частично ползване. Целта на това вложение е да бъдат пестени средства за отпление, обясни Маргарита Лазарова.

Парите за тези ремонти са по спечелен от читалището проект от Министерство на културата на стойност 7000 лв., които ще бъдат изцяло оползотворени до края на годината.

От ръководството на читалището изразиха надежда, че в рамките на оставащите топли дни ще успеят да се дозапасят с гориво, за да имат добри условия за работа през зимата. Библиотеката и читалнята вече работят на пълен работен ден седем дни в седмицата. От началото на ноември ще преминат на шестдневна работна седмица, като ще почиват в неделя.