Все повече плевенчани  предпочитат живи коледни дръвчета
Все повече плевенчани предпочитат живи коледни дръвчета / Вероника Христова

6 нови дръвчета станаха част от младата елхова горичка, намираща се в зеленото пространство на ул. "Шипка" до храма "Св. Троица" в Плевен. Инициативата за засаждането бе на Община Плевен и е продължение на няколкогодишна традиция. Кметът Найден Зеленогорски, заедно със заместниците си д-р Валентин Матеев, инж. Огнян Цанев, шефът на Отдел Екология Димитринка Абрашева и част от общинските съветници от «Заедно за Община Плевен» буквално нагазиха в калта, за да положат корените на дръвчетата в мократа земя.

Все повече плевенчани  предпочитат живи коледни дръвчета
netinfo

С помощта на служители от фирма «Паркстой» те направиха бившите коледни дръвчета част от новоизрастващата елхова горичка. Най-старите такива са вече на 4 години и са достигнали височина около 2 метра. Радостен съм, че много хора пожелаха и засадиха своите коледни дръвчета на различни места в града, но по-важното за мен е, че все повече граждани предпочитат да си купят жива елха, сподели по време на засаждането кметът.

Все повече плевенчани  предпочитат живи коледни дръвчета
netinfo

По думите му, все по-малко хора предпочитат отсечени дръвчета да украсяват празника им. Той допълни, че Общината се опитва да стимулира подобна активност и сред уениците, като осигури 12 елхови дръвчета в ученически конкурс за най-добре украсена елха. Съдбата на тези дръвчета ще бъде подобна и те ще бъдат засадени на различни места в града. Относно плановете на Община Плевен за озеленяването кметът Зеленогорски посочи, че Отдел Екология има различни идеи, които остава да бъдат финансово облечени, а това ще стане ясно с разглеждането на Бюджет 2011 през февруари.

 

Все повече плевенчани  предпочитат живи коледни дръвчета
netinfo

От Община Плевен припомниха, че гражданите могат да засаждат своите елхи с контейнери във всички обособени зелени площи, кътове за отдих, близо до детски площадки в различните райони на града. За целта съдействие могат да потърсят от служителите на "Паркстрой" ЕООД на тел. 833 436 и 837 442.