pleven
pleven / dariknews.bg
Във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на „Маратона на приятелството” на 21 май в същия ден със Заповед на кмета на Община Плевен временно ще е ограничено движението на моторни превозни средства по следните пътни участъци:
   1. Лявата лента по ул. „Васил Левски” - в отсечката от пешеходната зона в посока до разпределителен възел „Колелото” за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
   2. Дясната лента по ул. „Сторгозия” - от разпределителен възел „Колелото” в посока София до „Генерал Ганецки” АД за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
   3. Бул. „Христо Ботев” - в отсечката от ул. „Ген. Атанас Стефанов” до ул. „Сан Стефано” за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
   4. Дясната лента по ул. „Сан Стефано” - в отсечката от бул. „Христо Ботев” до парк Кайлъка за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
   5. Вход / изход на паркинга на магазин „Кауфланд” на ул. „Сан Стефано” - за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
   6. Пътя гр. Плевен - с. Тученица, през парк Кайлъка, в отсечката от парк - хотел „Кайлъка” до изхода за язовир „Тотлебенов вал”, за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
   ІІ. Да се ограничи престоят и паркирането на МПС на 21.05.2017 г., както следва:
   1. На паркинга срещу входа на парк „Кайлъка” /спирка „Моста”/ - за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.
   2. На ул. „Васил Левски”, в края на пешеходната зона за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
   ІІІ. Да се въведе двупосочно движение на МПС на 21.05.2017 г., както следва:
   По ул. „Сторгозия”, от разклона при ул. „Цар Самуил” /Представителство на Фолксфаген/ по посока гр. София до моста на р. Вит, в лявата лента за движение за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
   ІV. Да се пренасочи движението на МПС по посока гр. София от кръгова връзка Бензиностанция „Шел” през жк „Сторгозия” за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.
   V. Да се уведомят гражданите за наличие на обозначено трасе по пешеходната зона на ул. „Васил Левски”, с цел да не се възпрепятства спортното мероприятие.
   VІ. В забранените участъци частично да се пропуска преминаването на МПС, съобразено с участниците в маратона.