Военен е кандидатът на Атака за кмет на Плевен
Военен е кандидатът на Атака за кмет на Плевен / Дарик Плевен

Красимир Атанасов е кандидатът на партия  "Атака" за кмет на Плевен. Той беше представен пред медиите днес от председателя на партията Волен Сидеров. Полковник Атанасов е бивш началник-щаб на Пета шипченска механизирана бригада в Плевен. Според Сидеров Красимир Атанасов е илюстрация на това как трябва да се служи на страната.

Полковникът изрази своето задоволство и благодарност от факта, че националното ръководство на «Атака» му е гласувало доверие да ги представлява в Плевен. «Засега мога да обещая само, че всичко, което съм придобил като опит, сила, като воля за ръководство, за  управление, и довеждане до край на мероприятия и дейтности ще го вложа за просперитета на Плевен», каза още кандидатът за кметския стол в Плевен.

Красимир Атанасов е роден в село Милковица през 1961 г. Завършва гимназия в Никопол и Военното училище във Велико Търново. Като отличник на профила е назначен в Грудовския гарнизон. След това служи в Болярово и завършва като началник щаб в Елхово. Печели конкурс във Военната академия "Георги Сава Раковски". Завършва през 1992 г. с отличие и е поканен в Генералния щаб. Докато работи там, научава немски език и през 1996 г. печели конкурс за Генералщабна академия в Австрия. До 1998 г. учи във Виена. След завръщането си оглавява пехотата на Девета танкова бригада.

През 2002 г. е назначен за заместник-началник, а след няколко месеца и за началник-щаб на Пета шипченска механизирана бригада в Казанлък. През 2005 г. е участвал активно в операция "Феникс" за ликвидиране на последствията от големите наводнения в региона. Същата година печели конкурс за Генералщабна академия във факултета по национална отбрана на Военната академия в София. Завършва го отново с отличен, специалност "Политика и сигурност". Притежава и мениджърска специалност. Назначен е за заместник-началник на оперативно управление на Сухопътните войски. Участва в сертификацията на 61-а Стрямска бригада за НАТО. През 2008 г. е назначен е за началник щаб на Пета шипченска бригада.
Има двама сина, единият е офицер, а другият гвардеец.