/ dariknews.archive
Иновативните културни събития „Вечерни срещи край реката” започнаха на плаващата сцена в река Осъм в Ловеч. Началото постави снощи концерт на пианистката Наталия Осенска и изпълнителят Александър Христов. Изявите ще продължат до 20 юли, всички те започват от 19:00 часа.

Шест вълнуващи концерта ще има на 2, 3 и 4 юли, те са под наслов „Вечерни срещи с ловешките музиканти”. Реализацията е на Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.”.

Кметът на Ловеч с поредна обиколка из строителните площадки в града

Предвидена е и музикално-поетична вечер под наслов „Реката се буди, реката заспива с обич за родния Ловеч” (6 юли), в която участие ще вземат ловешките поети от Клуба на дейците на културата и малките таланти от вокална група „Чучулиги” с ръководител Тинка Симеонова.

В летните вечери край реката ще има още вълнуващи мигове с музикантите от Общинския духов оркестър с диригент Тотко Рогашки, оркестър „Ловеч”, самодейците от Народно читалище „Бяла Анаста 2016” и балет „Ралица”. А за най-малките на 11 юли, от 18.30 часа ще бъде организирана и детска работилница на Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” под наслов „Да рисуваме край реката”.