В УМБАЛ-Плевен подготвят бункера за линейния ускорител
В УМБАЛ-Плевен подготвят бункера за линейния ускорител / archiv.DarikNews

Д-р Наташа Манева - изпълнителен директор на УМБАЛ"Д-р Г. Странски" - Плевен каза пред журналисти, че преди около две седмици е започнала строително-ремонтна дейност в болницата, която цели обновяване на помещенията в болницата в които ще бъде поставена нова апаратура. Осигурява се достъпна околна среда и пред двата входа на болницата.

В УМБАЛПлевен подготвят бункера за линейния ускорител
netinfo

Д-р Манева обясни, че апаратурата включва компютърен томограф, ядрено - магнитен резонанс, мамограф, комбайн за лабораторни изследвания. "Всичко това ще помогне, здравната услуга, която предлагаме да бъде още по - професионална", каза тя.

Започната е и работата по подготовката на бункера за линейния ускорител, който се очаква да бъде поставен до края на 2013 година, когато е крайния срок за изпълнението на дейностите по програмата.
По отношение на средствата, необходими за закупуване на съпътстващата апаратура към линейния ускорител, д-р Манева каза, че ще се разчита на помощ от Министерството.

Изпълнителният директор на УМБАЛ припомни, че наскоро болницата спечели проект от МРРБ по ОП"Регионално развитие" за обновяване на помещение и закупуване на апаратура за профилактика и лечение на онкоболни. По този повод, министър Десислава Димитрова е връчила чек на болницата за строително-монтажна дейност на стойност 500 000 лева. Останалата сума от 6 милиона ще бъде за апаратура