love4
love4 / bchk lovech
Въпреки мрачният съботен ден, край езерцето на парк „Стратеш” се проведе спортен празник. Инициатор на „Детската олимпиада” е Сдружение „Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ”, с подкрепата на Община – Ловеч, Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”; Български червен кръст ; Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Ловеч; Местна комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни; Превантивно-информационен център при Община – Ловеч.
Подготвени бяха забавни игри и „олимпийски“ дисциплини, които позволиха на малчуганите да потичат, да се посмеят и да калят състезателният си дух. 

love4
bchk lovech

Малки и големи имаха възможност да проверят своята точност в играта „Ринг”. Всяко попадение в предварително приготвената цел носеше определени точки и награди. В месеца на световното по футбол,момчетата показаха завидни умения при владеене на топка. Момичетата пък показаха, че по никакъв начин не отстъпват при играта с топка или въже на златните момичета по художествена гимнастика. Последваха игрите „Спукай балона”, „Веселите лъжички”, харесваната от всички игра със щипки и други.
Доброволците от Български червен кръст показаха как да реагираме ако някой приятел или близък е пострадал при падане, какво трябва да направим ако ни ухапе кърлеж или змия. Малчуганите получиха своя първи урок по първа долекарска помощ и как да превързват раните си.
Много наградите се печелеха в различните игри. Доброволците не спираха да окуражават участниците, да помагат в състезанията, да се грижат за доброто настроение на всички.

love4
bchk lovech

Изморени, но удовлетворени и заредени с много положителни емоции, малките спортисти си пожелаха още много спортни прояви и весели игри. Следващата „Детска олимпиада” ще се проведе в края на месец август, когато отново малки, големи и още по-големи ще имат възможност да премерят сили в игрите.
„Детската олимпиада” е част от проект "„Здравословно хранене и спорт - начин на живот“, финансиран от Програма за младежки дейности на Община Ловеч за 2018 г.