Училищата в областите Плевен и Ловеч отбелязаха Деня на околната среда
Училищата в областите Плевен и Ловеч отбелязаха Деня на околната среда / archiv.DarikNews

5 юни - Световния ден на околната среда беше отбелязан с редица мероприятия на територията на Плевенска и Ловешка област. По инициатива на Регионалната инспекция по околната среда и водите - Плевен и с помощта на Регионалните инспекторати по образованието - Плевен и Ловеч, беше реализирана идеята всички училища в двете области да празнуват Деня на околната среда.

С различни програми учениците се включиха в инициативата. Сред най-често срещаните прояви бяха почистване на дворовете на училищата, конкурси за рисунка, есе или снимка, засаждане на цветя и дръвчета, изработване на предмети от отпадъчни материали и др.

РИОСВ - Плевен гостува на ОУ "Св. Климент Охридски" в Плевен, където бяха изнесени презентации с екологична насоченост, изготвени от ученици от различни класове. Децата представиха и торбички изработени от органични материални, които да заменят ежедневно използваните еднократни найлонови торби.

Заелите призови места в конкурса за авторски произведения бяха отличени с подаръци, като РИОСВ - Плевен връчи на победителите в категория есе, сборник "Зелени разкази" - издание на Министерство на околната среда и водите - МОСВ, съвместно с издателство Сиела.