Ученици мерят сили в спортни състезания
Ученици мерят сили в спортни състезания / Dariknews.bg
Ученици мерят сили в спортни състезания
38316
Ученици мерят сили в спортни състезания
  • Ученици мерят сили в спортни състезания

Около 2 хиляди ученици от Община Плевен в продължение на повече от месец ще мерят сили в спортни състезания. Всички те ще са участници в най-масовото спортно мероприятие, което се провежда със заповед на министъра на образованието - ученическите игри. Те са разпределени в четири етапа и първият от тях са общинските игри. Техни организатори са общините със съдействието на министерствата на спорта и на образованието, ученическа спортна школа и спортните клубове.

Тази година своето участие в игрите са заявили 32 от общо 39-те училища в община Плевен. Учениците ще показват своите спортни възможности в три възрастови групи - 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас, обясни Таня Митранова, специалист «Спорт и младежки дейности» в местната администрация.

182 отбора ще се включат в състезанията, най-масов е интересът към волейбола - там ще мерят сили 40 отбора. В леката атлетика отборите са 35, футбола - 29, баскетбол - 21, хандбал -14. Общинските ученически игри ще стартират на 12 и 13 февруари със състезания по хандбал и бадминтон. Последните състезания ще се проведат на 29 и 30 март. Те ще са по лека атлетика, каза още Таня Митранова. Победителите във всички спортове и възрастови групи ще получат грамоти, за първите отбори ще има купи и предметни награди - топки и спортни пособия от Община Плевен.

Призьорите ще продължат участието си в областните ученически игри, след това в зонални и последни са финалните състезания, за които датите вече са определени, поясни специалистът от общината. Подробности за състезанията чуйте в прикачения файл...