pajak
pajak / dariknews.bg
Три автомобила са вдигнали паяците в първия ден от започването на работата им в община Плевен. Това стана ясно на оперативната среща в Община Плевентози понеделник.

Кметът припомни, че автомобили ще се вдигат в целия град, а не само в централната му част. Управителят на Центъра за градска мобилност иваница Бояджиева уточни, че сигналите за автомобили, паркирани в „синя зона” без талон, се подават от служители на Центъра за градска мобилност. Във всички останали случаи сигналите за автомобили, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата – на тротоари, върху зелени площи, в районите на спирки, пешеходни пътеки, кръстовища, се подават от служители на МВР.

Бояджиева посочи необходимостта от поставянето на забранителни знаци за спиране на улици в Плевен като "Хаджи Димитър", "Вардар", бул. "Русе".
Кметът Георг Спартански допълни, че се работи и по разширяване на Синята зона в централната част на Плевен като предстои включването на ул. "Кирил и Метродий" и бул."Русе". 

Припомняме, че репатрираните превозни средства ще бъдат извозвани на специализирания денонощен паркинг, който се намира на ул. „Гургулят” - зад Регионалния исторически музей.
За всеки час от престоя там собствениците ще заплащат по 2 лева, а за освобождаване - 50 лв.