rim
rim / rim pleven
Ученици от ПГ по туризъм „Алеко Константинов”, гр. Плевен от 11 „в” клас, специалност „Екскурзоводско обслужване” и 12 „б” клас, специалност „Организация на туризма и свободното време”, съвместно проведоха часовете си по учебна практика под ръководството на учителите Нуртен Реджова и Цветомира Узунска.
В Регионален исторически музей – Плевен, учениците от 11 клас се проявиха като талантливи екскурзоводи и аниматори. В I – ва изложбена зала, където е експонирана изложбата „Преди Гутенберг и след това” те помагаха на организатора Диян Павлов – „Джими”  да представи по атрактивен начин историята на писмеността.

rim
rim pleven

Зрителите и гости на музея се запознаха с различните техники на писане, как народите са открили писмеността и как са търгували със своето „откритие”. Научиха за живота и дейността на създателя на първата печатна преса. Ученик в ролята на откривател от Китай демонстрира пред публиката създаването на хартия от пчелни продукти, вода и сито с помощта на Джими и собственоръчно изработеното от него копие на Гутенбергова преса.