Съветниците от Синята коалиция организират редица срещи по селата
Съветниците от Синята коалиция организират редица срещи по селата / Дарик Плевен

От 11 ноември, четвъртък, започват традиционните вече срещи на общинските съветници от Синята коалиция с хората от населените места в Плевенска община. Разпределени в четири екипа, местните парламентаристи от СДС, ДСБ, Обединените земеделци, заедно с представители на общинската администрация, ще имат приемни във всички села и в град Славяново, информират от пресцентъра на сините.

В срещите участват председателят на Общинския съвет Георг  Спартански, председателят на групата сини съветници Стефан Ганев и общинските съветници Христо Каленов, д-р Димитър Лазаров, Иван Илиев, Илка Илиева, Лазар Николов, Жана Влахова, Рени Богданова, Милка Цветанова, Георги Велков, Йордан Децов, Христо Таслаков, Милчо Илиев. По време на приемните юристите в екипите - Георг Спартански и Милка Цветанова, ще дават и безплатни юридически консултации на хората, които се обърнат към тях за съдействие и съвет.

Първите срещи са в селата Търнене, Дисевица, Тодорово, Брестовец, а в петък приемни ще има в Къртожабене, Ясен, Беглеж, Николаево. От понеделник до петък следващата седмица съветниците ще посетят и селата Бохот, Тученица, Мечка, Коиловци, Пелишат, Радишево, Ласкар, Ралево, Бръшляница, Опанец, Буковлък, Върбица, Гривица, Къшин, Гривица, както и град Славяново.    

През последните години срещите с жителите на града и общината на общинските съветници от Синята коалиция, на кмета Найден Зеленогорски и неговият екип, са постоянни, подчертават от пресцентъра на Синята коалиция. Особено важни са обществените обсъждания, които се провеждат във всички села, в Славяново и в Плевен, преди приемането на бюджетите за съответните години. При голям интерес и с последвали много конкретни решения са преминали и поредицата срещи с жителите на всички плевенски квартали и централната градска част под наслов „Малките проблеми на големия град", информират още от коалицията.

В резултат на разговорите с хората по селата и прякото запознаване с техните проблеми, постоянно са се увеличили отделените от общинските бюджети за последните няколко години средства за малките селища. Сериозни инвестиции са направени в строителство, ремонтни дейности и благоустрояване, осъществено е организирано сметосъбиране и сметоизвозване във всички населени места. Пак в резултат от приемните, в селата с най-много регистрирани кражби с общински средства са наети частни охранителни фирми, които да пазят имуществото и реколтата. В малките селища са обновени улиците, уличното осветление, изградени са нови детски площадки, обновени са православните храмове, читалищата, сградите на кметствата, допълват от пресцентъра на Синята коалиция в Плевен.