Съболезнователен адрес до кмета на Харманли изпрати доц. Стойков
Съболезнователен адрес до кмета на Харманли изпрати доц. Стойков / archiv.DarikNews

Съболезнователен адрес по повод жертвите от наводненията в село Бисер изпрати Кметът на Община Плевен, доц. д-р Димитър Стойков до Кмета на Община Харманли, Михаил Лисков.
"Вестта за трагедията в село Бисер потресе всички ни. С дълбоко съпричастие се присъединяваме към скръбта от загубата на невинните жертви на наводненията", се казва в съболезнователния адрес.
"Мислено сме с Вас и съпреживяваме тежкия момент заедно с цялата нация. Вярваме, че въпреки непрежалимата загуба, близките на загиналите ще намерят силите и куража да продължат напред! Дълбок поклон"!
В обявения Ден за национален траур - 8 февруари, Община Плевен ще свали наполовина националния флаг пред сградата, а Кръглата маса във връзка с инициативата JESSICA същия ден ще започне с едноминутно мълчание на участниците в памет на загиналите във водната стихия.
В отговор на запитвания, Община Плевен създаде организация за събиране дарения за бедстващите в с. Бисер.
Местата са клубове на хората с увреждания и пенсионерите на ул. „Руй" 2,  бул. „Г. Кочев" 39 /бл. „Росица"/,  ул. „Сан Стефано" 40,  ул. „Д. Попов" 2.
Желаещите да помогнат с парични дарения могат да превеждат суми на обявената от Българския Червен кръст национална сметка:
Български Червен кръст
УниКредит Булбанк АД
BG64UNCR76301078660913
UNCRBGSF