Студенти връчиха подписката си на кмета
Студенти връчиха подписката си на кмета / dariknews.bg

Студенти връчиха на кмета, подписката си в подкрепа на преместването на държавни административни структури в провинцията на страната. Близо 700 подписа заявяват одобрение на идеята, държавни агенции да бъдат преместени извън столицата.

Младите хора смятат, че подобен подход, би бил положителен за Плевен. Според тях това ще намали миграцията и опустяването на града.
Кметът на Плевен, проф. д-р Стойков подкрепи студентите с думите: „Това е една достойна постъпка на младите хора в Плевен и е позиция, която аз напълно подкрепям".

Според кмета на Плевен, с позицията си в центъра на Северна България и като бъдещ икономически и културен център за Северозападна България, Плевен може да има не една, а няколко държавни институции. Като такива той посочи освен Агенцията по лозата и виното, за която вече се говори, че идва в Плевен, Агенциите по медицински одит, по топлоенергийна ефективност, както и дори и Агенция по ядрено регулиране.

В началото на седмицата, студенти от Плевен организираха подписка в подкрепа на децентрализирането на държавните институции.