Стотици нови работни места за жителите на община Червен бряг
Стотици нови работни места за жителите на община Червен бряг / dariknews.archive

Пред журналисти в Плевен кметът на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов сподели добри новини, свързани с предстоящото включване в пълна експлоатация на разширението на две от най-големите фирми на територията на общината.

Инж. Вълов каза, че едната от тях е „Палфингер", където разширението в строително-монтажната част е почти завършено и очакванията са до края на годината новите дейности да бъдат въведени в експлоатация. Там ще бъдат разкрити нови 150 работни места, като в тази област на машиностроенето средната работна заплата е доста висока.
В момента се извършва и разширение на фирма „Калинел", което трябва да приключи до края на годината. Близо 180 са новите работни меска, които ще бъдат разкрити във фирмата.

Кметът на Червен бряг ремонтът на сградите на бившето предприятие „Текстилко" вече е приключил и там в момента се доставят и монтират машини за технологичните линии. От начало там са започнали работа около 20 човека, а през 2017 година броят им ще нарасне до 80. Инж. Данаил Вълов допълни, че новият инвеститор е фирма, специализирана в производството на памперси и специални импрегнирани одеяла, които се използват предимно за медицински цели.