Стотици членове на партийни структури от плевенски общини се присъединиха към АБВ
Стотици членове на партийни структури от плевенски общини се присъединиха към АБВ / dariknews

По време на пресконференция в пресклуба на БТА в Плевен, Румен Петков и представители на АБВ обявиха официалното присъединяване към Алтернатива за българско възраждане на цялата общинска структур на Земеделски съюз „Александър Стамболийски" и пет общински структури на партия „Български социалдемократи".

"Взехме това решение, не само следвайки моментната ситуация, но и заветите на д-р Петър Дертлиев, чийто зов е да се съберем под един покрив всички социалдемократи", каза Цветелин Христов - областен председател на партия Български социалдемократи и член на Националния съвет на партията.
Той обяви, че заедно с пет общински структури - Червен бряг, Долни Дъбник, Искър, Долна Митрополия и Никопол, в които членуват общо около 250 души, се присъединяват към АБВ.

Главният координатор на Земеделски съюз "Ал.Стамболийски" в Белене Емил Беев обяви, че заедно с цялата структура, в която членуват 500 души, също се присъединяват към АБВ. "Ние преминаваме към АБВ, защото считаме, че там има по-голяма перспектива", обясни Емил Беев.