Стартира кампания Енергийно обновяване на българските домове
Стартира кампания Енергийно обновяване на българските домове / dariknews.bg

На 22 октомври, на пресконференция в Плевен, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, официално постави началото на информационна кампания по проект „Енергийно обновяване на българските домове".
В пресконференцията участие взеха Десислава Йорданова, директор на дирекция „Жилищна политика" в Министерството на регионалното развитие и благоустройството - МРРБ, Стефан Петков - заместник кмет на община Плевен, Георги Тодоров от община Плевен - координатор по проекта, както и Маргарита Илиевска, представител на Фонда за жилищно обновяване.

„Целта на информационната кампания, която стартираме днес в Плевен, е да успеем да запознаем повече хора с предимствата и възможностите на проект „Енергийно обновяване на българските домове". Стремежът ни е да сме в услуга на гражданите, да успеем да им помогнем с експертни консултации и съвети така, че да ги активизираме и да улесним максимално процеса по кандидатстване по проекта.'', каза директорът на дирекция „Жилищна политика" в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Десислава Йорданова.

Стартира кампания "Енергийно обновяване на българските домове"
netinfo

В периода 22 - 25 октомври в Плевен ще се проведат информационни дни по проекта за енергийно обновяване. Мястото ще бъде до фонтана на площад „Възраждане", срещу сградата на Областна администрация от 15:00 до 19:0 часа.
По време на информационните дни, представители на дирекция „Жилищна политика", на Звеното за изпълнение на проекта и на Фонда за жилищно обновяване ще са на разположение на гражданите и ще отговарят на въпроси на заинтересованите да обновят домовете си.

„Много скоро гражданите сами ще усетят ползите от енергийното обновяване на жилищните сгради, което ще им осигури по-добри условия на живот и ще повиши качеството на жизнената среда. Намаляването на разходите за енергия над 50 %, удължаването на живота и експлоатационната годност на сградите, както и повишаването на цената на имотите са само част от предимствата на проекта.", допълни Десислава Йорданова, директор на дирекция „Жилищна политика" в МРРБ.