Станишев: Правителството показа отношение към област Плевен
Станишев: Правителството показа отношение към област Плевен / dariknews.archive

Лидерът на европейските социалисти и председател на БСП Сергей Станишев се подписа под Манифеста на ПЕС, който бе донесен в Плевен от група социалисти от няколко европейски страни.

 

"Това е нашата програма за една нова, социална и справедлива  Европа, която да се обърне отново с лице към гражданите, а не да решава проблемите на кризата на гърба и за сметка на гражданите на ЕС", каза Станишев.

 

 

 

Станишев Правителството показа отношение към област Плевен
netinfo

 

Социалистите са организирали обиколка в държавите-членки на ЕС в подкрепа на документа на ПЕС.

 

 

Станишев Правителството показа отношение към област Плевен
netinfo

 

"С одобрените проекти за близо 14 млн. лв. правителството на Пламен Орешарски показа отношение към Плевенска област", отбеляза

предсетдателят на БСП Сергей Станишев на срещата с медиите в Плевен. Според него тези проекти решават конкретни проблеми  на редица общини в областта, включително и на община Плевен.

 

Станишев припомни одобрените 2 млн. лева за проектирането на спортна зала в Плевен, като същинското  финансиране за изграждането й ще е догодина.

 

Приоритет на правителството на Орешарски е да продължи програмата за сближаване на регионите, изтъкна Станишев и допълни, че се слага край на политическата селекция спрямо общините, която ГЕРБ са възприели.

"Стараем се да помагаме на общините с различен политически цвят и това ще продължи и през тази година, заяви лидерът на БСП. Сергей Станишев каза, че предстои набирането на нови проекти, което ще започне след приемането на бюджета през есента на 2014 г. Така според него ще има повече време за провеждане на процедурите и за изграждане на обектите.

В отговор на казаното от Бийко Борисов, че правителството няма пари за доизграждането на АМ"Хемус", лидерът на БСП заяви, че стъпка по стъпка  ще се намират пари за магистралата, защото тя е важна за премахване на очевидния дисбаланс между Юга и Северна България.

 

Станишев Правителството показа отношение към област Плевен
netinfo

 

„Бих попитал г-н Борисов,  защо в преговорите по новата финансова рамка за България, за разлика от 12 други премиери, не отстоя допълнителни средства за най-изостаналия раион в Европа - Северозападна България", запита на свой ред Станишев и посочи, че въпреки  пропуснатите възможности за страната от Борисов, правителството е намерило  механизъм и вече е получено одобрението за отпускане на средства за Северозападна България.

 

 

„За какво точно аз трябва да се извинявам? Бих попитал г-н Прокопиев, него не го ли е срам и няма ли да се извини, че в името на конкретни свои икономически интереси е подал опорни точки към неговите медии, към неправителствени организации, към партии едва ли не, какво да правят", коментира Станишев настояването на издателя Иво Прокопиев за публично извинение от страна на Станишев, заради негов коментар по повод личната кореспонденция на Прокопиев.

 

"Той прави едно задкулисие, един заговор как да се дискредитира  политиката на правителството, което се опитва да въведе ред и иска ЕРП-та да спазват законодателството, да уважават българските  граждани", допълни лидерът на социалистите и з

заяви, че става въпрос за сценарий за дискредитация и на  правителството, и на държавата.