Спартак-Плевен категорично победи Гигант-Белене с 3:0
Спартак-Плевен категорично победи Гигант-Белене с 3:0 / archive.dariknews

Втора победа от началото на първенството на Северозападната „В" група записаха футболистите на плевенския Спартак. В среща от четвъртия кръг, която се игра в крав на миналата седмица, те надиграха с 3:0 гостуващият им Гигант - Белене.

Нито за миг през целия двубой, избраниците на треньора Бойко Цветков не оставиха съмнение в тоталното си превъзходство. Успехът им можеше да е и още по-изразителен, ако нападателите действаха по-съсредоточено в завършващата фаза на атаките.
Плевенчани наложиха надмощие веднага след началния съдийски сигнал на рефера Георги Гинчев и още в 3-ата минута топката срещна гредата след удар с глава на Теодор Михайлов. Малко сред това беленския вратар Иван Николов спаси опасен шут на Йоан Петков. Последният спечели дузпа в 24-ата минута, която Любомир Тодоров реализира за 1:0. В 35-ата минута Любомир Тодоров отново бе в прегръдките на съотборниците си след като наказа грешка на беленската отбрана и покачи на 2:0.

В 39-та минута, когато Даниел Цветков центрира, капитанът Тихомир Тодоров оформи с глава крайното 3:0 за Спартак. Натискът на домакините продължи и в началото на второто полувреме, когато Иван Николов предотврати сигурен гол на Венцислав Миленов.

Постепенно спартаковци намалиха темпото, което бе добре дошло за изморения вече тим на Гигант. Гостите можеха да стигнат до почетно попадение при единствената си атака, но плевенския страж Васил Тодоров излезе победител от двубоя с излезлия очи в очи с него Върбанов. Същата ситуация се повтори в 77-ата минута пред другата врата, като пропускът бе на Ивайло Дангуров.

Пет минути преди края на срещата бе последното изпитание за Иван Николов, но той спаси удара на Милен Тодоров. Секунди по-късно обаче топката за четвърти път спря в мрежата му. Там я изпрати съотборникът му Георги Миланов. Малко преди това обаче страничният съдия Светослав Пъшев вдигна прибързано флага за засада и главния Георги Гинчев уважи решението на асистента си, отменяйки автогола.

Отборът на Гигант - Белене, ще гостува отново на Спартак-Плевен на 11-ти септември сряда в първия кръг от областните квалификаци в надпреварата за Купата на Аматьорската футболна лига.

Ако Спартак успее да се справи с гостите от крайдунавския град, на 18-ти септември ще трябва да мери сили на полуфинала с победителя от срещата Партизан - Червен бряг - Ситомир - Никопол.