Спартак отива към втори тотален фалит
Спартак отива към втори тотален фалит / dariknews.bg

Спартак е пред закриване! Тази новина беше потвърдена в събота, след като в края на седмицата, акционерите в клуба Иван Динов и Даниел Митов изразиха готовност още в понеделник да оттеглят отбора от участие в "Б" група заради липса на кандидати,които да поемат клуба. Това съобщиха от пресцентъра на плевенския футболен клуб.

В същото време сред привържениците на отбора все по-усилено се говори за предприемане на протестни действия спрямо Община Плевен заради неизпълнения ангажимент и продължаващото трети ден мълчание слез изтичането на крайния срок, посочен от кмета за оказване на помощ.

Поради тоталното безпаричие в събота пропадна контролата с Миньор (Перник), която трябваше да се проведе в Правец. В началото на февруари от Общината принципно са обещали помощ за подготовката на отбора, но такава за конкретното пътуване е била отказана, въпреки че е ставало дума само за 700 лв.

В така развилата се ситуация и намаляващото време до началото на полусезона, отчаянието в Спартак започва да става пълно - сред ръководители, служители, треньори, футболисти и фенове. Ако не се случи чудо, до броени дни Спартак ще претърпи втори съкрушителен фалит в рамките на последните 4 години.

Сега погледите на всички са насочени изцяло към кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков, който пое сериозни ангажименти към отбора и футболната общественост в града.