След успешна премиера-6 нови представления на Приказка за грамофона
След успешна премиера-6 нови представления на Приказка за грамофона / saglasie.pleven

Поради големия зрителски интерес към балетния спектакъл "Приказка за грамофона" на Балетната школа при читалище "Съгласие 1869", през месеците април и май ще се играят още шест допълнителни представления, съобщиха от читалището.
Датите са - 9 април - 16:00 ч., 10 април - 10:00 ч., 15 и 17 април от 11:00 ч., 8 май - 10:00 ч. и 14 май - 10:30 часа.

Премиерата на балетния спектакъл „Приказка за грамофона" се състоя на 7 април в препълнената зала „Емил Димитров" на читалище „Съгласие 1869" в Плевен.

С постановката беше отбелязан 60-годишния юбилей на първата в страната читалищна балетна школа. Режисьор на постановката е Христо Домусчиев, хореографията е на Маня Николова, сценография - Иван Велчев. Репетитор е Валя Козовска, а музикалният подбор е на Илина Павлова.

След успешна премиера6 нови представления на "Приказка за грамофона"
netinfo

В последните 10 години през април постановките на школата събират хиляди деца. Тази година обаче е по-особена, поради 60-годишния юбилей, което донесе и ичненада в края на спектакъла - огромната торта, която зарадва и изпълнители и публика.

След успешна премиера6 нови представления на "Приказка за грамофона"
netinfo

„Приказка за грамофона" е продължение на цикъла „Приказка за балета", както и на традицията чрез различни видове танцови техники да бъде разказана по увлекателен начин някаква история, както в случая - за грамофона.

След успешна премиера6 нови представления на "Приказка за грамофона"
netinfo