След Арт пристан-Русе Колорит ще представи изложба в Плевен
След Арт пристан-Русе Колорит ще представи изложба в Плевен / archiv.DarikNews

След успешно представяне в Първия национален детско-юношески пленер „Арт пристан Русе" се завърна творческият екип на арт школа „Колорит".

В продължение на пет дни в началото на септември, 20 деца от водещи школи и училища от цялата страна, под ръководството на своите арт педагози рисуваха архитектурните, исторически и природни забележителности на красивия крайдунавски град.

Участниците в пленера имаха възможност да се запознаят с изключително интересната история на забележителни архитектурни сгради - паметници на културата чрез видео материали и специална беседа в Регионалния историческия музей на Русе.

В екипа на школа „Колорит" бяха трите момичета - Християна Дечева - 11 г., Иванина Райковска - 12 г. и Кристина Михалова - 14 г. Те пресъздадоха в своите живописни акварелни творби изящната архитектура на стария център на Русе, вдъхновиха се от красивия фонтан със скулптури на жени, символизиращи жаждата за живот , както и от една от емблематичните църкви в града.

След "Арт пристанРусе" Колорит ще представи изложба в Плевен
netinfo

Създадените по време на пленера творби, изпълнени в разнообразни живописни и графични техники, бяха експонирани в изложба пред сградата на Община Русе. На тържественото откриване на изложбата и закриването на пленера, бяха връчени почетни дипломи на децата и техните ръководители. Изложбата ще гостува в Регионалната библиотека на град Русе, както и в пространството на централния МОЛ.

Организатори на националния форум са Училищното настоятелство на СОУ „Христо Ботев" с подкрепата на Община Русе. Ръководителката на арт школа „Колорит" Майя Ананиева информира, че интересната изложба с творби от пленера ще гостува през месец ноември в изложбените зали на Общинска галерия Къща на художниците - Плевен.