СКШ Плевен XXI беше домакин на турнира Млади надежди
СКШ Плевен XXI беше домакин на турнира Млади надежди / sksh-21.pleven

Никола Кънов от София стана първи във втория турнир от шахматната верига за деца до 10 години, който се игра на 17 и 18 декември 2016 г. в залата на СКШ "Плевен XXI".

9-годишният ученик от I -во СУ "Пенчо Славейков" победи 7 от противниците си, състезатели на клуба-домакин. Момчето показа и двата дни силна и убедителна игра и спечели преходната купа на турнира. Той ще я притежава до следващата надпревара, която ще се проведе в края на месец януари 2017 г., отново в СКШ "Плевен XXI".

Второто място с 6 точки зае Нора Рашева, която допусна само едно поражение от победителя. Трети с 4,5 т. се класира Самоел Вътков.

Първото място при 8-годишните спечели Виктор Иванов, който успешно защити водачеството си от предишния турнир и отново стана притежател на преходната купа в тази възрастова група.

За първи път във веригата се включиха и начинаещите Миат Дюришич и Даниел Пелов, които финишираха съответно с по 2 и 1 точка.
За първите трима и за победителя до 8 години имаше предметни награди и грамоти.

В края на състезанието бе връчена наградата за най-успешен състезател на клуба за 2016 година. Получи я държавната шампионка Нора Рашева, която имаше една силна и много успешна година.

Нейните най-добри постижения са:

осмо място на Световно първенство до 8 години;
трето място на Европейско първенство на страните от ЕС до 8 години ;
първо място ДИП, класически шахмат и блиц до 8 години;
първо място ДОП ускорен шахмат до12 години;
трето място ДОП класически шахмат и ДОП блиц до 12 години;
първо място Национална купа до 8 години;
Честито на победителите! С пожелание за здраве, радост и късмет и много победни турнири през Новата 2017 година!