Сидеров: В служебния кабинет, пионки от ГЕРБ ще заметат далаверите
Сидеров: В служебния кабинет, пионки от ГЕРБ ще заметат далаверите / dariknews.bg

"Правителството на Борисов подаде оставка под народния натиск. Българите показаха, че се събудиха от сън. Те показаха, че вече не са стадо и това изплаши управляващите и ги паникьоса дотам, че премиерът в понеделник каза „няма да подам оставка", а във вторник дойде в парламента и каза, че ще подаде оставка". Това каза Волен Сидеровна организиран от Партия Атака протестен митинг срещу монопола на ел. разпределителните дружества. Първоначално, участниците в протеста се събраха на площад "Възраждане" пред Военния клуб. Там посрещнаха лидера на партията и след това се отправиха към площад "Свободата", където близо до сградата на ЧЕЗ проведоха протестния митинг.

Сидеров В служебния кабинет пионки от ГЕРБ ще заметат далаверите
netinfo

Сидеров подчерта, че това поведение на премиера показва страх и освен това показва, че в правителството на България се вземат решения на тъмно. Сидеров посочи, че когато този вторник Борисов е обявил в Народното събрание, че ще подаде оставка, депутатите от ГЕРБ са били също толкова учудени, колкото и депутатите от другите парламентарни групи. Същото е било според него и с министрите от кабинета с изключение на вътрешния министър Цветанов.

Лидерът на Атака определи този стил на управление не толкова като авторитарен, а като задкулисен, защото никой от съпартийците му всъщност не знае, какви са му плановете.

„Борисов иска да управлява по този начин още един мандат и за това ние смятаме, че не трябва да бъде допуснато България да бъде управлявана от човек, който си сменя мнението на 180 градуса през 6 месеца или през 6 часа", каза Сидерови припомни промените в становището на премиера относно строежа на АЕЦ"Белене".

Сидеров В служебния кабинет пионки от ГЕРБ ще заметат далаверите
netinfo

„Такъв премиер е опасен със своето поведение и очевидно е в някаква зависимост. Вече има информация, че преди да заяви оставката си в парламента е отишъл в американското посолство, късно през нощта. Явно господарите му са там и те са му казалида разиграе пиеската с оставката за да се освободи напрежението и да се укротят протестите в цяла България и хората да си помислят, че е постигнато това, което са искали."

Това е една голяма лъжа и нищо не е постигнато, каза Сидеров. „С тази оставка, която Борисов е консултирал в американското посолство нищо не се постига, освен бягство от отговорност и нов хаос".

Той припомни, че сега следват бързи процедури, по които трябва да се дадат мандатите на партиите по големина и трябва да се направи служебен кабинет, който да подготви изборите.

Лидерът на партия Атака е категоричен, че президентът няма да може да направи такъв кабинет, който да подготви честни избори и да провери всички тъмни сделки на управляващите.

„Това ще бъде служебен кабинет от пионки на ГЕРБ, който ще замете следите от техните далавери.