Шест години затвор получи 28-годишен от Мечка за опит за убийство
Шест години затвор получи 28-годишен от Мечка за опит за убийство / archive.dariknews

С присъда от 28 октомври 2013 г., състав на Плевенски окръжен съд призна подсъдимия Р.Р. за виновен в това, че на 13 ноември 2012 г. в село Мечка, област Плевен се опитал умишлено да умъртви Ш.Ш., и на основание чл.115 вр. чл.18 ал.1 вр. чл.55 ал.1 т.1 от НК го осъди на шест години лишаване от свобода.

На 13 ноември 2012 г. в 17:50 часа от телефон 112 в полицията в Пордим е получен сигнал за простреляно лице с огнестрелно оръжие в центъра на село Мечка. Оказало се, че при възникнал скандал 28-годишен мъж е прострелял с огнестрелно оръжие в областа на корема 26-годишен. Раненият е транспортиран в ЦСМП - Плевен, с реална опасност за живота.

Тогава в дома на стрелеца са намерени и  законно притежаван газово-сигнален пистолет, преправен в боен и 15 газови патрона, за което съдът присъди по второ обвинение една година лишаване от свобода. След кумулация на двете присъди, съдът определи едно общо най-тежко наказание на подсъдимия от 6 години лишаване от свобода

Р.Р. ще изтърпи присъдата при първоначален строг режим в затвор. Освен това подсъдимият е осъден да заплати на Ш.Ш. 5000 лева обезщетение за претърпени в резултат на престъплението неимуществени вреди. Р.Р ще заплати и 3000 лева разноски и такси по делото.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд - гр. Велико Търново.