С шествие и тържествена промоция МУ-Плевен изпраща випуск 2014 на Факултет „Медицина”
С шествие и тържествена промоция МУ-Плевен изпраща випуск 2014 на Факултет „Медицина” / mu.pleven

На 5 декември 2014 г. ръководството на Медицински университет - Плевен, всички преподаватели, служители и близки, заедно с дипломантите от 35-тия випуск на Факултета по медицина, ще вземат участие в Празничното шествие и Тържествената промоция на младите лекари на 5-ти декември 2014 г., петък.

Празникът ще започне в 10:00 часа в ректората на висшето училище с ритуал по предаване символите на Университета, след което ще продължи с празнично шествие до площад „Възраждане".

В 10:30 часа ще е състои ритуалът по поднасяне на венец пред Вечния огън на Параклис-мавзолей „Св. Георги Победоносец", а ot 11:00 часа в зала „Магнум" във Втора база на УМБАЛ-Плевен ще се проведе Тържествената промоция на младите лекари.

В годината на 40-годишния юбилей на МУ-Плевен ректорът проф. Славчо Томов ще връчи дипломите за завършено висше образование след 6-годишен курс на обучение на 79 дипломанти за придобита образователна степен „Магистър" и професионална квалификация „Лекар".

Средният успех на випуска е Много добър 5.16 с висок брой отличници - 26. От Випуск 2014 няма пълен отличник, но с пълно отличие щеше да се дипломира д-р Въбран Стоянов, който почина тази година. Призът „Златен Хипократ" ще бъде връчен посмъртно на неговите близки.

От същия випуск предстои да се дипломират 20 чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичен курс, които са граждани на Великобритания, Швеция, Белгия, Япония, Турция, Индия и Нигерия.