petkov
petkov / dariknews.archive
„Нашата листа е качество. Това е една от най-младите листи в България, листа, която излъчва професионален потенциал. Има хора на духа, има хора, които излъчват спортна слава, има много сериозно качество в лицето на юристите. Ние разчитаме на младост, енергия, професионална подготовка на хора, които няма да се съобразяват със статуквото, на хора, които няма да се съобразяват с фактори, освен интереса на обществото, интереса на Плевен и областта. Мисля, че можем да имаме самочувствието на коалиция, която е издигнала най-доброто.” Това заяви водачът на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21” в Плевен Румен Петков по време на официалното откриване на кампанията в зала „Гена Димитрова”. Той подчерта, че кампанията, която ще водят, ще бъде позитивна, но това не означава, че ще спестяват истината.
„Позитивната кампания не значи да премълчаваме бедите, нанесени на Плевен и региона. Защото ние можем да кажем какво ще правим в сферата на културата, образованието, спорта. Кои са отличителните характеристики на успешния Плевен – икономика, образование, култура, спорт”, категоричен е водачът на листата на Коалиция „АБВ – Движение 21”.

petkov
dariknews.archive

Председателят на областната организация на АБВ и втори Цветан Антов подчерта, че листата е балансирана откъм възраст, пол и професии. „В кампанията ще разчитаме на срещи с хората, защото се интересуваме от техните проблеми. Ще се опитаме да стигнем до всяко населено място”, добави той. Антов подчерта, че АБВ е партия, която поема и реализира ангажиментите си. Като пример за това посочи дейността на Ивайло Калфин като социален министър и кметът от АБВ на община Стрелча, който дава на всяко новородено дете 1000 лв. и осигурява безплатни детски ясли и градини – ангажимент, който е поел в предизборната кампания. „Като общински съветници в ОбС – Плевен, ние от АБВ поехме и реализирахме проект по ПУДОСС за да се изгради спортна площадка, която вече е факт. Ние бяхме против приемането на по-високо такса смет, но с помощта на ГЕРБ и БСП това решение се прие и е факт”, допълни Цветан Антов.

Сред приоритетите в кампанията на коалицията е изграждането на нова ядрена мощност в Белене. „Няма да се уморя на обяснявам, че е стратегически въпрос. Това е най-евтиният проект с най-висока степен на сигурност. Един път ни осъдиха и всички ние ще платим безумието на БСП и ГЕРБ, конкретно на Сергей Станишев и Бойко Борисов. Всички ще платим един милиард”, категоричен е Петков. Той добави, че ако АЕЦ „Белене” стартира сега, до няколко години ще има въведени блокове в експлоатация. „Белене” плюс „Южен поток” – това са 11 хиляди работни места. Кой ги спря? То е ясно. Защо ги спря? Бойко Борисов го каза: „Натисна ме държавния секретар на САЩ”.

Вторият приоритет в програмата на коалицията е гарантиране на образователната система. Ако искаме да продължим да бъдем град, който има съществено място и роля в развитието на Централна и Северна България, ние трябва да говорим за развитие на образователната система, категоричен е водачът на листата. На първо място той посочи Медицинския университет, който трябва да бъде укрепван и развиван, с облекчен режим за привличане на чуждестранни студенти, както и създаване на условия, с които лекарите да останат в България. „Ние имаме дълбоко погрешна система на доходите. Не може всички да се борят за вдигането на минималната работна заплата, а никой да не коментира работните заплати в йерахтията след това. Човекът с висше образование, със специализация, взима равнимо на всички останали”, коментира още Петков.

Той изрази недоумение и защо продължават да се закриват военните училища, припомняйки, че самият той като народен представител е вносител на законопроект, който беше утвърден от НС и беше възстановено Военното училище в Долна Митрополия. „Един от първите актове на първото правителство на ГЕРБ беше на нова сметка да го закрият. И ще се докараме дотам, да пращаме нашите пилоти на обучение в чужбина”, допълни Румен Петков. Връщането на спортната слава на Плевен и имиджа на културните институти, са другите приоритети, които Петков подчерта по време на срещата със симпатизанти. Румен Петков не изключва варианта опонентите да използват всички инструменти, за да отстранят опонентите си от публичното пространство.

„Социологическите агенции – този инструмент беше ползван срещу АБВ във всички кампании, за де се обясни на хората,че, видите ли, няма смисъл да се гласува за тях. Това е вредно за България решение. Медии, агенции ще бъдат ползвани от ГЕРБ и БСП с административен и всякакъв друг натиск. Аз нямам никакво съмнение, че ГЕРБ и БСП ще се опитат да концентрират дебат без други участници. От 2005 година гледаме едно и също: БСП – ГЕРБ – БСП … Какъв е резултата – демографска катастрофа, срив в икономиката, загуба на пазара, безумна външна политика на държавата”, подчерта Петков.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!