hemus savet
hemus savet / dariknews

Заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район за планиране се повежда днес в Плевен. Участници в него са зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова, областните управители на Плевен, Ловеч, Монтана, Враца и Видин, както и представители на Световната банка, Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“/АПИ/.

Заседанието беше открито с доклад на областния управител на Плевен Мирослав Петров.

hemus savet
dariknews

В хода на срещата, за която в залата дойдоха кметове на общини и представители на синдикатите беше открита дискусия, свързана с реформата в регионалната политика на страната, в която участие взеха представители на Световната банка.

hemus savet
dariknews

Една от темите в срещата разглежда напредъка в дейностите по подготовката и доизграждането на автомагистрала „Хемус“ и по-конкретно на участъците, преминаващи през територията на Северозападен район за планиране, както и визията за свързаността с основните направления по републиканската пътна мрежа на територията на района.
По темата докладва представителят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Юлия Загорчева.

hemus savet
dariknews

Както стана ясно от нейните думи, до края на 2018-та година се очаква да приключи работата по изработоването на техническия проект за участъка от отсечката Ябланица – Път 4-1 до Път 2-35 – Плевен-Ловеч, след което - също в края на тази година трябва да стартират процедурите за строителство и строителен надзор за 52-километровата отсечка, която трябва да достигне точката, където АМ"Хемус" ще пресича пътя Плевен-Ловеч.  

hemus savet
dariknews